Mijn favorieten

Overbruggingsgarantie

Overbruggingsgarantie

Het is een bekend dilemma: u ziet een prachtige woning maar u heeft uw eigen woning nog niet verkocht. Wat nu? Die unieke kans voorbij laten gaan? Of: het risico nemen van dubbele woonlasten? Dankzij de met consumenten- en makelaarsverenigingen ontwikkelde Overbruggingsgarantie, hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken.

K.K.O.V
Kosten Koper Overbruggingsgarantie ®

De Overbruggingsgarantie herkent u aan de aanduiding K.K.O.V. Deze garantie wordt verleend door de verkoper. Met de Overbruggingsgarantie maakt de verkoper zijn of haar woning extra aantrekkelijk: de groep potentiële kopers wordt groter doordat de bezorgdheid over dubbele woonlasten wordt weggenomen. Meer gegadigden betekent meestal een snellere verkoop van de woning tegen betere condities.

Een gerust gevoel!
De koper kan dankzij de Overbruggingsgarantie met een gerust hart een nieuwe woning aankopen. Dubbele woonlasten worden door verkoper voor maximaal 2 jaar gecompenseerd. De garantie biedt de koper financiële zekerheid en extra verkooptijd voor de eigen woning. Ook dit laatste is een groot voordeel want als de verkoop niet onder tijdsdruk staat, leidt dat meestal tot een beter verkoopresultaat.

Hoe werkt de Overbruggingsgarantie?
De verkoper biedt zijn of haar woning aan met 1 of 2 jaar Overbruggingsgarantie. De Overbruggingsgarantie compenseert de eventuele dubbele woonlasten van de koper tegen een vast percentage van 2,5% van de koopsom op jaarbasis. Pas in het onderhandelingsproces bepalen verkoper en koper definitief of de Overbruggingsgarantie geldt voor 1 of 2 jaar, of zelfs geheel vervalt. Dit zal in de praktijk mede afhangen van de hoogte van de overeengekomen koopsom.

Makelaar en notaris: gedegen aanpak
De makelaar regelt voor u de uiteindelijke vastlegging van de Overbruggingsgarantie bij de notaris. De notaris houdt het garantiebedrag bij de overdracht in op de koopsom. Uit het depot zal aan de koper maandelijks 1/12e deel worden uitgekeerd zolang de eigen woning niet verkocht is.

Meer informatie?
Kijk voor uitgebreide informatie en de meest gestelde vragen op dubbelewoonlastengarantie.nl of vraag uw makelaar om meer informatie!

Klik hier om naar de site van Dubbelewoonlastengarantie te gaan

Klik hier voor een Rekenvoorbeeld Overbruggingsgarantie