Over ons

Van Lierop Adviesgroep

Van Lierop Adviesgroep | Makelaardij bemiddelt bij de koop en verkoop van woningen en bedrijfs-onroerend goed sinds 1951. Dat betekent een schat aan ervaring en een grondige kennis van de lokale markt; precies de kenmerken die nodig zijn om uw huis, of ander onroerend goed, voor de juiste prijs te kopen of te verkopen. Tevens kunt u bij ons terecht voor een officieel (gevalideerd) taxatierapport.

Sinds 2023 is Van Lierop Adviesgroep | Makelaardij naast de regio Hollands Kroon en Den Helder, ook actief in de regio Schagen. Ook daar helpen wij u graag met een taxatie, verkoop of aankoop van onroerend goed. Ook verzorgen wij de verkoop van diverse grote nieuwbouwprojecten in de Noordkop.

We zetten onze kennis van de markt en onze jarenlange ervaring graag in om voor u het beste resultaat te behalen. Dit doen we al meer dan 70 jaar voor onze klanten, of het nu gaat om een taxatie, het kopen of verkopen van een huis of bedrijfs-onroerend goed, met zowel oudgedienden als nieuwe gezichten in de regio.

„Een zaak van Vertrouwen”

De historie van Van Lierop Adviesgroep

Van Lierop Adviesgroep –anno 1951- is een bekend en erkend makelaarskantoor. Kernwoorden van onze onderneming zijn advies op maat, een persoonlijke benadering, afspraak is afspraak en echte interesse. Want kernpunt bent u, onze klant. Soms al generaties lang.

Wij zijn trots op ons familiebedrijf

Han van Lierop legde meer dan 70 jaar geleden een stevig fundament onder onze huidige onderneming, die door zijn inzet, betrokkenheid en capaciteiten -en die van de latere generatie- is uitgegroeid tot een betrouwbare partner van vele inwoners van Noord-Holland en die van de Kop van Noord-Holland in het bijzonder. En daar zijn wij trots op!

Van Lierop Adviesgroep is een bedrijf met een rijke historie. We schetsen ‘m in het kort: Han van Lierop, de vader van de huidige eigenaars Frank en Matthé, nam in 1951 de kleine verzekeringsportefeuille over van zijn vader Frans. Die was eigenaar van een bloembollenbedrijf maar regelde op kleine schaal voor vrienden en bekenden hun verzekeringen. De zaken gingen zeer voorspoedig. ‘s Zomers stonden vooral de bollen centraal, ’s winters kregen de verzekeringen alle aandacht.

Al spoedig werd een makelaardijtak opgezet. In 1979 kwam zoon Frank in het bedrijf. Hij is meester in de rechten en ging aan de slag in het verzekeringsvak en de makelaardij. Vier jaar later volgde zoon Matthé. Met zijn intrede kwamen ook de eerste computers. Na enkele verbouwingen aan het oorspronkelijke kantoor, betrok Van Lierop Adviesgroep in 2001, tijdens het vijftigjarig jubileum, een zevenhonderd vierkante meter groot pand aan de Wijdenes Spaansweg 55, waar het anno nu nog steeds gevestigd is.

In 2023 opende de makelaardij een 2e vestiging in Schagen aan de Laan 21, het lokaal bekende Pand Raak. Zo kunnen wij een nog groter gebied voorzien van taxatierapporten en hulp bij aan- of verkoop van een woning of bedrijfspand.

Sinds 2024 opereert de verzekerings- en hypothekentak onder de naam Fidus Breezand. Van Lierop Adviesgroep blijft met de oude naam gewoon actief in de gehele regio voor de Makelaardij en staan nog jaren voor u klaar voor de aan- en verkoop van wellicht uw woning.

Het verhaal achter ons logo

Het logo van Van Lierop Adviesgroep is de Keizerskroon (de oranje gekleurde Fritillaria Imperialis, een lelieachtige bloem). Deze bloem vormt de link tussen het kantoor en het bollenbedrijf. Van Lierop is een echt bloembollengeslacht. Het oorspronkelijke bollenbedrijf bestaat ook nog steeds. Hierin vormt de Keizerskroon nog altijd het belangrijkste gewas.

Ons team staat voor u klaar

Frank
van
Lierop
register-makelaar-taxateur
Remko
Bogaards
register-makelaar-taxateur
Jens
Oord
Makelaar
Timo
Kok
Vastgoedadviseur
Sanne
Weerden
Assistente makelaardij

Weten wat uw woning waard is?